phao_logo2.png

Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry vastaa Päijät-Hämeen alueella aikuiskouluttajien ja -opettajien edunvalvonnasta.

Olemme Aikuisopettajien liiton AKOLin, OAOn ja OAJ Päijät-Hämeen alueyhdistyksen jäsenyhdistys. Jäsenten sopimusneuvottelutoimintaa hoitaa AKAVA/JUKO ja edunvalvontaa Opetusalan ammattijärjestö OAJ. Yhdistyksemme jäsenistön paikallisia etuja valvoo luottamusmies ja palkkasihteeri yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa.

PHAO ry OAJ:n osana

Ajankohtaista edunvalvonnasta

Jäseneksi?

Seuraa aikuisopettajien asioita myös AKOL ry:n verkkosivuillaja Facebookissa


Lähetä kommentteja, ehdotuksia ja kysymyksiä OTA YHTEYTTÄ -linkin kautta. Lähetetyt tiedot siirtyvät välittömästi tiedottajan sähköpostiin.

Kun yhteystietosi (nimesi, sähköpostiosoitteesi jne.) muuttuvat, muista ilmoittaa muutoksista sekä OAJ:n jäsenrekisteriin että meille omalle yhdistyksellesi.Ajankohtaista

Perjantai 3.2.2023 - Mari Lampinen

Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry lopettaa toimintansa 31.12.2023. Opastamme vanhojen jäsenten siirrymisessä uuteen yhdistykseen ja suosittelemme myös uusille jäsenille liittymistä uuteen 1.1.2024 toimintansa aloittavaan Oaj:n Päijät-Hämeen ammatillisten opettajien ja asiantuntijoiden ry:hyn ja sitä kautta aikuisopettajien liitto AKOL ry:n jäsenyyttä.

 VUOSI 2023

JOKU ROTI! -kampanjailta Lahden seurahuoneella 20.9. Luo lisää tästä ja ilmoittaudu mukaan!

Ammatillisten opettajien koulutusilta 20.9.2023 klo 17.00 myös Seurahuoneella. Lue tästä lisää. 

Osallistu maailman opettajien päivän 6.10. illalliselle Walimon Casselissa ja pääset osallistumaan suorana streemattavaan Juha Tapion konserttiin. Lue lisää tästä.

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 26.5.2023 

Yhdistyksen viimeinen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin ravintola KOKASSA 26.5.2023 klo 18.00 alkaen. Paikalla oli kolmisenkymmentä jäsentä. Tavallisen asialistan ohessa keskustelimme paljon siitä, millä tavoin yhdistyksen lakkauttaminen etenee ja millaisia vaihtoehtoja jäsenillä sen jälkeen on. Näistä asioista tiedotetaan syksyllä syys-lokakuussa tarkemmin, kun uuden alueellisen yhdistyksen perustamisasiat etenevät. 

AVUSTUKSIA JÄSENILLE!

Phao ry:n syyskokouksessa 2022 päätettiin lakkauttaa yhdistystoiminta vuoden 2023 aikana. Syynä lakkauttamiseen ovat jäsenmäärän merkittävä lasku sekä hankaluus saada hallitustoimintaan jäseniä ja järjestettyihin tapahtumiin osallistujia.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan lakkauttamiseen vaaditaan kahden kokouksen yhtäpitävä päätös. Toinen äänestys tullaan tekemään kevätkokouksessa 26.5.2023. Säännöt määräävät myös varojen käytöstä yhdistystoiminnan päättyessä:

 

18§ 
Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kahden kokouksen yhtäpitävällä päätöksellä. Molemmissa kokouksissa on päätöksen saatava 2/3 enemmistö annetuista äänistä. Kokousten väliajan tulee olla vähintään kaksi viikkoa. Yhdistyksen purkautuessa sen omaisuus, sen jälkeen, kun mahdolliset velat on maksettu, on käytettävä, sillä tavoin, kuin viimeisessä yhdistyksen kokouksessa on päätetty sääntöjen 2. §:ssä mainitun tarkoituksen edistämiseen.  
2§  
Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsenten oikeuksien, palkkauksen ja sosiaalisten etujen valvojana yhteydenpitäjänä ammattiliittoihin jäsenten edustajana heitä koskevissa neuvotteluissa jäsenten ammattitaidon ja opettajapätevyyden kehittämiseksi jäsenten henkisen ja fyysisen kunnon kohentamiseksi ja ylläpitämiseksi.  
 

Hallitus päätti 17.1.2023 kokouksessaan, että yhdistyksen varat käytetään mm. kevätkokoukseen ja jäsenten anomiin avustuksiin. Jäsenet voivat anoa pykälän 2 mukaisiin kuluihin max. 200 € avustuksia.

Avustushakemukset voivat olla vapaamuotoisia ja ne tulee toimittaa puheenjohtaja Ritva Karekedolle osoitteeseen ritva.kareketo@salpaus.fi. Hakemuksessa tulee mainita käyttökohde ja perustelu. Käytöstä on toimitettava asianmukainen kuitti. Hakemukset on toimitettava 1.5.2023 mennessä.

AKOL RY VUOSIKOKOUS 22.-23.4.2023 SEINÄJOELLA

AKOL:n vuosikokous pidetään keväällä Seinäjoella 22.-23.4.2023. Paikkana Sokos Hotel Lakeus.

AKOL kustantaa jälleen kaksi (2) AKOL:n jäsentä / jäsen- tai paikallisyhdistyksestä kahden hengen huoneessa (2hh). Phao ry:n hallitus päättää lähtijöistä ja maksaa kulut lähtijöille. 

Kokous alkaa la 22.4.2023 klo 10:00 seminaariosuudella. Ilmoittautuminen vuosikokoukseen on auki la 22.4.2023 klo 9:00- 12:45. Vuosikokous päättyy su 23.4.2023 lounaaseen klo 12:00-13:00

VUOSI 2022

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PIDETTY 5.12.2022

Yhdistyksen lakkauttamista aletaan valmistella

Yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 5.12. valittiin hallitukseen uudeksi varajäseneksi Tiina Heiskanen pois jääneen Marja-Liisa Jokitalon tilalle. Muutoin hallitus jatkaa vanhalla kokoonpanolla: Puhenjohtajana Ritva Kareketo, varapuheenjohtajana Mari Lampinen, sihteerinä Virpi Kellokoski, taloudenhoitajana Kimmo Salakka, muina jäseninä Tarja Härkönen ja Ville Lehtinen (vara).

Kokouksessa äänestettiin hallituksen esityksestä yhdistyksen lakkauttamiseksi vuonna 2023. Kokous oli asiasta täysin yksimielinen. Yhdistystoimintaan osallistuminen on ollut vähäistä ja yhdistykselle on jo vuosia ollut vaikeuksia löytää uutta hallitusta. Näin ollen on jo muutaman vuoden keskusteltu yhdistyksen lakkauttamisesta. Yhdistyksen voi lakkauttaa, jos kahdessa kokouksessa vähintään 2/3 äänestää sen puolesta. 5.12. pidetyssä kokouksessa suoritettiin ensimmäinen äänestys. Toinen äänestys järjestetään yhdistyksen kevätkokouksessa, jonka hallitus valmistelee ja kutsuu koolle. 

Näin ollen tavoitteet vuodelle 2023 ovat seuraavat:

  1. Tehdään päätös yhdistyksen purkamisesta  2023.

  1. Selvitetään Phao ry:n jäsenten vaihtoehtoja yhdistyksen purkamisen jälkeen sekä opastetaan uusiin yhdistyksiin liittymisessä.

  1. Kannustetaan jäseniä hakemaan avustuksia Phao ry:ltä. Ohjeet lähetetään jäsenille tammikuun 2023 aikana.

  1. Valmistellaan yhdistyksen kevätkokous, joka on myös toinen purkukokous.

Hallitus kiittää kaikkia syyskokoukseen osallistuneita!


SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 5.12.2022 klo 18.00

Kokouksessa käsitellään syyskokouksen sääntömääräiset asiat.

  • klo 18.00 syyskokous, paikkana ravintola Kaarlo Social, Kartanonkatu 2 (Lahden vanha linja-autoasema)

  • noin klo 19.00 ruokailu samassa paikassa runsaasta buffeesta ruokajuomien kera

  • siirtyminen keikkapaikalle omatoimisesti, noin 20 min. kävelymatka

  • keikka klo 21.00 Martti Servo & Napander, Finlandia-klubi, Sibeliustalo

Pääset nauttimaan yhdestä Suomen omalaatuisimmista kevyen musiikin yhtyeistä. Orkesterin humoristiset, lämminhenkiset ja kantaaottavatkin kappaleet ovat saaneet innoitusta muun muassa Junnu Vainion ja Irwin Goodmanin tuotannosta. Legendaarinen yhtye nähdään Finlandia-klubin lavalla pitkästä aikaa.

 

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 21.11.2022 oheisen linkin kautta https://bit.ly/phaosyys

Ilmoita mahdollisesta peruuntumisesta 30.11.2022 mennessä osoitteeseen lampimar@gmail.com  (Mari Lampinen)

Ilmoittamatta jääneistä peruutuksista laskutamme esityksen lippujen hinnan ja ruokailukustannukset ilmoittautuneelta.

Tervetuloa mukaan nauttimaan yhdistystoiminnasta ja kulttuurista eri muodoissa!

Ritva Kareketo

puheenjohtaja 
AMMATILLISTEN ETKOT 3.6.

etko_kutsu2.png

AktiiviOPE-seminaari Helsingissä 19.-21.8.2022

AktiiviOPE-seminaari pidetään Helsingissä Akavatalolla alkaen perjantaina 19.8 klo 16:00 ilmoittautumisella. Majoitus on Sokos Hotel Triplassa Pasilassa, josta on lyhyt matka Akavatalolle. 

AKOL kustantaa seminaariin yhdistyksistä 2+2 osallistujaa (2 ammatillista ja 2 vapaan sivistystyön). Koko viikonlopun seminaariin on paikkoja 60 hengelle. Lisäksi pelkästään perjantain edunvalvonnan iltaan ja illalliselle voi osallistua mukaan. Toivommekin runsaasti lisää erityisesti vapaan sivistystyön opettajia perjantain ohjelmaan mukaan.

Perjantain osalta on mahdollisuus anoa ansionmenetystä, jos matkustamiseen joutuu käyttämään joko puolikkaan tai kokonaisen työpäivän. 

Tutustu alustavaan ohjelmaan ja sisältöön tästä

Ilmoittautuminen on jo avattu: ILMOITTAUDU TÄSTÄ. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä NYT ennen kesän lomia ja vapaajaksoja.

PHAO RY:N KEVÄTKOKOUS 20.5.!

Tervetuloa Phao ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 20.5.2022!
Kokous pidetään Malskilla ja kokousillan ohjelma alkaa 17.20. Varsinaisen kokouksen lisäksi ohjelmassa on opastus Lahden uuteen visuaalisten taiteiden museoon Malvaan ja intro Marten Baasin Piiloleikki-näyttelyyn sekä illallinen Malskin Bistrossa. Lue lisää ohjelmasta sekä illallisen tarjonnasta kokouskutsusta tästä. Esityslista löytyy tästä linkistä
Ilmoittaudu 13.5. mennessä osoitteessa https://bit.ly/phao22 tai puhelimitse Mari Lampiselle 040 7435041.
Tervetuloa mukaan yhdistystoimintaan, puheenjohtaja Ritva
 

LIIKUNTAPÄIVÄ Vierumäen urheiluopistolla 21.5.!

Hyvinvointia liikkumalla! Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.5. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tästä.

LIIKUNTAHAASTE ON TÄÄLLÄ TAAS!

Huhtikuun aikana haluamme haastaa OAJ Päijät-Hämeen jäsenet liikkumaan!

Osallistuneiden reippailijoiden kesken arvotaan 3 x lahjakortti
puolihierontaan (50 min, Rela-hierojat, arvo 65€)

LUE LISÄÄ: LIIKUNTAHAASTE

Lomake tulosten kirjaamista varten

KUTSU OSALLISTUA HYVINVOINTITUTKIMUKSEEN

OAJ ja Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisen tiedekunnan akatemiaprofessori Katariina Salmela-Aro ovat yhteistyössä tutkineet opettajien työhyvinvointia jo neljänä eri ajankohtana Covid-19 -pandemian aikana. Nyt kolmantena koronakeväänä kartoitamme jälleen uutta maisemakuvaa opettajien jaksamisesta. Vastaukset antavat merkittävää tietoa opettajien työhyvinvoinnista muuttuvissa olosuhteissa.
 
Linkki tutkimukseen: https://bit.ly/hyvinvointiope
 
Tutkimukseen vastaaminen kestää noin 20 minuuttia. Tiedot kerätään nimettöminä ja niitä käsitellään EU:n säädösten mukaisesti. Kysely on saatavilla suomeksi. Jokainen vastaus ovat merkittäviä, tutkimuksen tuloksien avulla vaikutetaan opettajien työhyvinvointiin.

ELÄKEKOULUTUS 4.5.2022

Oletko jäämässä eläkkeelle parin vuoden sisällä? Tervetuloa

ELÄKEKOULUTUKSEEN

keskiviikkona 4.5.2022

klo 16.30 suolaista syötävää

klo 17.15 Lahden seudun Senioriopettajat esittäytyvät

klo 17.30 koulutus

Paikka: Scandic Lahti City, Kauppakatu 10

 

Kouluttajana OAJ:n lakimies Kai Kullaa

Ilmoittaudu viimeistään 22.4.2022 osoitteessa:

https://q.surveypal.com/Elakekoulutus-4.5%2E

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki alueen eläköitymistä suunnittelevat jäsenet.

Paikkoja rajoitetusti. Peruutuksista ilmoitettava osoitteeseen oaj.paijat-hame@phnet.fi. 

Perumatta jättämisestä aiheutuneet kustannukset laskutetaan ilmoittautumisen tehneeltä jäseneltä.

 

Koulutus toteutetaan yhteistyössä TJS-opintokeskuksen kanssa.

 

Opettajien pickleball- nelinpeliturnaus 14.5.2022 Suonenjoella 

Opettajien pickleball- nelinpeliturnaus järjestetään ensimmäistä kertaa Suonenjoella uudessa monitoimihallissa. Pelejä pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa.  

Sarjoja on yksi ja joukkueet (12kpl) turnaukseen valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimijoukkuemäärä on 8, jotta turnaus toteutuu. Järjestäjä pidättää oikeuden lisätä joukkueiden määrää tarvittaessa. 

Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan ilmoittautuneille joukkueille lähemmin. Pelit pelataan yhden päivän aikana. Joukkueilla on tuomarointivelvollisuus pelien välissä. 

Osallistumismaksu 20e/joukkue. Maksutiedot lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistumismaksu sisältää salimaksun ja pelipallot.  

Ilmoittautuminen sähköpostilla pickleballturnaus22@gmail.com (Pelaajien nimet, paikallisyhdistys ja yhteystiedot). Ilmoittautumisaika 28.3.-29.4.2022. 

Osanotto–oikeus on jokaisella Opettajien ammattiyhdistyksen (OAY) jäsenellä, OAO piirin jäsenyhdistyksen tai sen alayhdistyksen ja LTOL:nFSL:nYLL:n sekä SOOL:n jäsenellä. Joukkueen pelaajien ei tarvitse olla samasta paikallisyhdistyksestä. 

Pelaajat ovat vakuutettu KLL:n toimesta. 

 

Yhteyshenkilöt Mikko Nenonen ja Sami Kämäräinen. Lisätiedot sähköpostilla pickleballturnaus22@gmail.com 

 

Paikka: Lintharjun Liikuntakeskus 

Kaatronkatu 1 
77600 Suonenjoki 

Aika: 14.5.2022 

Järjestäjä: Koululiikuntaliitto / OAJ:n Suonenjoen paikallisyhdistys 

 
 

OAJ VALTUUSTOVAALIT 

Sähköinen ennakkoäänestys on 28.2-14.3.2022 ja varsinaiset vaalipäivät ovat 4.-5.4.2022. AKOL:n jäsenenä voit äänestää kummassa vaan. Tuloslaskenta tapahtuu 6.4.2022. Vaaleissa valitaan Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry:n valtuustoon 150 jäsentä ja 150 varajäsentä.

Päijäthämäläistä väriä vaaleihin tuo esimerkiksi Tarja Mäenpää Lahden seudun ammatilliset opettajat ry:stä. AKOL ry:n ehdokkaita ovat Pertti Heino, Timo Junkala, Petri Karoskoski, Kimmo Liljeroos, Iris Valtonen. Tutustu kaikkiin ehdokkaisiin OAJ:n ehdokasgalleriassa.

AKOL RY VUOSIKOKOUS 23.-24.4.2022 OULUSSA

AKOL:n vuosikokous pidetään keväällä Oulussa 23.-24.4.2022. AKOL tulee kustantamaan jälleen kaksi (2) AKOL:n jäsentä / jäsen- tai paikallisyhdistyksestä. Vuosikokouksesta lisätietoa heti, kun koronarajoitukset helpottavat. Ilmoitathan Phaon hallituslaisille, mikäli olisit kiinnostunut lähtemään vuosikokoukseen!

AKOL RY OPINTOMATKA ISLANTIIN 14.-19.5.2022

Matka toteutuu, mikäli koronatilanne sen sallii. Jäsenyhdistykset / paikallisyhdistykset voivat kukin esittää yhtä (1) AKOL:n jäsenistä matkastipendin hakijaksi. Stipendi myönnetään kymmenelle (10) henkilölle. Stipendin saajaksi toivotaan ehdotettavan aktiivista jäsentä, joka on edistänyt yhdistyksensä jäsenten työhyvinvointia.Stipendi kattaa lennot Helsinki–Islanti–Helsinki, kuljetukset ja majoituksen aamiaisineen matkakohteessa sekä opintomatkan ohjelman. Matkat ja mahdolliset yöpymiset kotimaassa ja ruokailut osallistuja kustantaa itse. AKOL ei korvaa ansionmenetyksiä matkan ajalta. Islannin maantieteestä ja heikosta joukkoliikenteestä johtuen matkaohjelma sisältää kävellen liikkumista myös vaihtelevassa maastossa. Tutustumiskohteemme tulevat pääosin sijaitsemaan noin 0-5km säteellä ja siirtyminen niihin tapahtuu lähtökohtaisesti kävellen. Kulttuuriosuus sisältää linja-autolla liikkumista. Matkalle lähtijöillä tulee olla täysi rokotesarja COVID19-virusta vastaan, rokotepassi sekä negatiivinen koronatestitulos ennen matkaa. Yksittäiset ja koronasta johtuvat muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. 

Ole rohkeasti yhteydessä Phaon hallituslaisiin, jos sinulla on mielessä henkilö, ketä ehdottaisit stipendin saajaksi!


VUOSI 2021

Syyskokous pidetty, uusi hallitus valittu

Phao ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja Mari Keituri jätti hallituksen syyskokouksessa. Phao ry kiittää Maria menneistä vuosista!

Yhdistyksen uusi puheenjohtaja on jo edellisen kauden varapuheenjohtajana toiminut Ritva Kareketo. Muut hallituksen jäsenet näet viereisestä sivupalkista. Olethan rohkeasti yhteydessä hallituslaisiin kaikissa yhdistykseen liittyvissä asioissa!

PHAO RY:N SYYSKOKOUS 1.12.2021 

RAVINTOLA TAIVAANRANNASSA 

Ohjelmassa klo 18.00 puheenjohtajan tervehdys ja kokous, jonka jälkeen noin klo 19:15 ruokailu. Ilmoittautuminen tästä linkistä: Syyskokous 2021

Kokouksen esityslista

Kokouskutsu


PHAO RY:N TEATTERI-ILTA 11.12.2021

Yhdistyksemme tarjoaa jäsenilleen teatteri-illan Lahden kaupunginteatterissa lauantaina 11.12.2021 klo 19 Waitress -unelmien resepti. Lippuja on varattu 25.
Tällä hetkellä teatterissa ei tarvitse koronapassia, mutta tilannetta seurataan.
Ilmoittaudu teatteriin alla olevalla lomakkeella 8.11. mennessä:
* * * * *

MAAILMAN OPETTAJIEN PÄIVÄ 5.10. 

MOP.PNG

Lisätietoja ja ohjeet ilmoittautumiseen:  MYSTEERI-ILLALLINEN  

* * * *

TEAMS 2.11.2021: Opettajan oikeudet, vastuut ja velvollisuudet

YSI ja ammatillinen 2.aste

OAJ Kanta-Häme, OAJ Pirkanmaa ja OAJ Päijät-Häme järjestävät yhteistyössä perus- ja lukio-opetuksen sekä ammatillisen 2.asteen jäsenilleen koulutuksen opettajan oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista.

Tilaisuudessa käydään läpi uutta oikeuskäytäntöä.

ti 2.11.2021  
klo 17.30-19.00
Teams
 
* * * *

Järjestövalmiusilta 11.10.2021 klo 17.00

Tervetuloa kuulemaan uusimmat uutiset OAJ:stä ja tunnustelemaan tulevan kevään neuvottelukierroksen tavoitteita.

Paikalla OAJ:n hallituksen edustaja Leena Kalliolehto.

Tilaisuudessa mahtava ARVONTA!


Ilmoittaudu viimeistään su 26.9.2021 osoitteessa:
https://q.surveypal.com/Jarjestovalmiusilta21

Lue alkuperäinen ilmoitus ja kutsu tästä


PHAO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 11.5. KELLO 18.00

lataus.jfif

Kokous järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä, Teams-verkkoyhteydellä. Ilmoittautumalla mari.keituri@gmail.com saat osallistumislinkin ennen kokousta.

KOKOUSKUTSU

Tervetuloa mukaan!

5.6.2021 

ETÄ-SCHOOL’S OUT

Vielä yksi Teams jäljellä! Kerää kaverit kasaan tai käperry sohvalle ja tule mukaan seuraamaan Päijät-Hämeen opettajien ikiomaa, riemukasta

Stand Up -keikkaa

la 5.6.2021 klo 15

Kuva1.jpg

Esiintymässä ARIMO MUSTONEN

 Ilmoittaudu viimeistään 2.6.2021 osoitteessa:

https://q.surveypal.com/Eta-School-%23039-s-Out

Tilaisuus on avoin kaikille OAJ Päijät-Hämeen alueen jäsenille.

Teams-kutsu lähetetään ennen tapahtumaa sähköpostitse, muista tarkastaa roskapostikin

SUOSITELLAAN KUULOKKEIDEN KÄYTTÖÄ!


MENNEITÄ TAPAHTUMIA:

 

Vihapuhe, polarisaatio ja kriittinen lukutaito 

Webinaari / Teams 14.4.2021 klo 17 - 19

  

OAJ Pirkanmaa, OAJ Kanta-Häme, ja OAJ Päijät-Häme järjestävät yhteisen etäkoulutuksen aiheesta Vihapuhe, polarisaatio ja kriittinen lukutaito  

Koulutuksen kohderyhmä: OAJ Kanta-Hämeen, OAJ Pirkanmaan ja OAJ Päijät-Hämeen jäsenistö

Kouluttajina: Opetusneuvos Satu Honkala ja opetusneuvos Minna Harmanen Opetushallituksesta.

Koulutus antaa valmiuksia vihapuheen kohtaamiseen sekä havainnointiin. Vihapuheen kohteena voi olla opettaja, henkilökunnan jäsen tai vaikkapa oppilas. Medialukutaidon osalta saat erityisesti vinkkejä siihen, miten saat opiskelijat ja oppilaat oppimaan tätä keskeistä taitoa.

Henkilökohtaiset ilmoittautumiset ti 6.4.2021. mennessä oheisen linkin kautta:

Linkki ilmoittautumiseen:https://q.surveypal.com/Webinaari14042021

Ennakkokysymykset, jotka on jätetty ilmoittautumisen yhteydessä 6.4.2021 mennessä, lähetetään asiantuntijoille.

Osallistumislinkki lähetetään koulutusta edeltävänä päivänä. Tilaisuudesta ei tehdä tallennetta. Tarkasta ajoissa, että olet saanut linkin, katso myös roskaposti. Olethan ajoissa paikalla koulutuksessa!

VUOSI 2020

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 15.12. ETÄNÄ!

Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry:n syyskokous tiistaina 15.12. klo 17:30 alkaen ETÄNÄ. 

Ohjelmassa sääntömääräiset kokousasiat, edunvalvontaa sekä katsaus siihen, mitä on voimavaralähtöisyys opetus- ja ohjaustyössä. Aiheesta puhumassa Leena Nuutila ja Annikki Torikka Haaga-Helia AOKK:sta / Malva-hankkeesta. 

Ohjeet saat sähköpostiisi tai kotisivulta 2.12. jälkeen. Osallistumislinkki lähetetään lähempänä ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen on jo avoinna osoitteessa https://bit.ly/syysphao20

Hallitus

KEVÄTKOKOUS kesäisissä merkeissä 17.8.2020 

Covid-19 vuoksi keväällä pitämättä jäänyt sääntömääräinen kevätkokous järjestetään nyt 17.8.2020 kello 17.30 alkaen Harjulan setlementti ry:n tiloissa (Harjulankatu 7), Tammi-kabinetissa (2.krs). Kokouksen päätteeksi on yhteisruokailu, johon osallistuminen edellyttää kokoukseen osallistumista. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://bit.ly/phaokevat20

* * * *

Phao ry:n puheenjohtaja Mari Keituri kantaa huolta tuntiopettajista ja tuo heidän asiaansa esiin 9.4.2020 Opettaja-lehdessä! Lue juttu opettaja.fi

Kevätkokous 8.5. peruttu koronan vuoksi 

8.5. kevätkokous on peruttu kaikille varsin tutusta syystä. Hallitus ei vielä ole miettinyt korvaavaa päivää, mutta kuten muillakin yhdistyksillä, joudumme kokoustamaan sääntöajan ulkopuolella hallituksen päätöksellä. Hallitus kokoustaa etänä 15.4. ja miettii tulevaa, kun saadaan pääsiäisen jälkeen valtioneuvostolta tietoa, miten epidemia etenee ja vaikuttaa elämäämme. 

Lue lisää tästä ja muista kevään koronaan liittyvistä ja muistakin asioista phaon puheenjohajan maaliskuisesta kirjeestä. 

***

Kalenterit esiin! Yhdistyksen kevätkokous järjestetään 8.5.! Lisää tietoa myöhemmin. 

VUOSI 2019

SYYSKOKOUS pidettiin perjantaina 13.12. Hartwallilla ja PHAO ry sai uuden hallituksen. Vuodesta 1999 asti hallituksessa mukana ollut edellinen puheenjohtaja Airi Aikio jättäytyi pois hallitustyöstä ja uusi hallitus aloittaa toimintansa Mari Keiturin johdolla. Kiitos Airille ja onnea Marille!

Uusi hallitus:

Puheenjohtaja Mari Keituri

Varsinaiset jäsenet:        Varajäsenet:

Mari Lampinen                   Tanja Maksimainen

 Ritva Kareketo                  Tarja Hallavainio

Virpi Kellokoski                  Ville Lehtinen

Tarja Härkönen                  Merja Kittelä

Kimmo Salakka                  Tuija Vähävuori

                                           

SYYSKOKOUS 13.12.2019 HARTWALLILLA! (Kasaajankatu 13, 15100 Lahti)

Ohjelmassa kokous, tutustumista Hartwallin panimomyymälään, ruokailu sekä olutmaistatus (saatavissa myös alkoholittomina juomina). 

Tutustu ohjelmaan tästä

Ilmoittaudu mukaan tästä

TYÖHYVINVOINTI-ILTA 18.10.2019

Tervetuloa työhyvinvointi-iltaan!
OAJ:n työhyvinvointiteeman innoittamina päätimme Päijät-Hämeen aikuisopettajien hallituksessa järjestää jäsenillemme illanvieton liikunnan ja ruokailun merkeissä. Iltaa tukee Aikuisopettajien liitto AKOL ry.

Paikka: Lahden keilahalli, Launeenkatu 5, Lahti
Aika: 18.10.2019 klo 18:00
Toiminta: Keilaus 3-4 henkilön ryhmissä, jonka jälkeen ruokailu keilaajille. (Ruokailu edellyttää keilausta)


Ilmoittautuminen 9.10.2019 mennessä: http://bit.ly/phaohyvinvointi

****

Ammatillisten opettajien Etkot pidetään OAJ:n  toimistolla keskiviikkona 29.5. klo 15-17. Tule mukaan juhlistamaan alkavaa kesää ja ammatillista opettajuutta rennon seurustelun, musiikin, kuohuviinin ja pienen naposteltavan parissa.

Päijät-Hämeen vuoden ammatillinen opettaja julkistetaan klo 15.30.

Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä 27.5. mennessä.

https://my.surveypal.com/Etkot-Rxk5Vsgkc-cBCRC4

Yhdistyksen kevätkokous 17.5.2019 Aikuiskoulutuskeskuksessa klo 17.00 alkaen ja tämän jälkeen mahdollisuus teatteri-iltaan Lahden kaupunginteatterissa Sound of Musicin parissa alkaen klo 19.00. Teatteriin osallistuminen edellyttää kokoukseen osallistumista. Kokouksen jälkeen tarjolla pientä purtavaa. ILMOITTAUDU TÄSTÄ ja katso tarkempi ohjelma TÄSTÄ. 

Eläketietoilta 9.4.2019 Scandic Lahti City (ent. Cumulus) Kauppakatu 10 Lahti, 17.00.  Ruokailu 18.00. Puhumassa KEVAn Jaana Stenman. Tervetuloa päivittämään tietosi työeläkeasioista. Sitovat ilmoittautumiset 1.4.2019 mennessä oaj.paijat-hame[at]phnet.fi (Kutsu pdf)

Vaalileffa Finnkinossa OAJ Päijät-Hämeen järjestämänä 27.3.2019 klo 18. Eduskuntavaaliehdokkaiden esittelyn jälkeen katsotaan yhdessä elokuvaa ja nautitaan elokuvaherkuista. Tervetuloa kuulemaan, mitä eduskuntavaaliehdokkaat ajattelevat koulutus- ja kasvatusasioista! Lue virallinen kutsu tästä

Ammatillisten seminaari /OAJ, Akava-talolla 29-30.3.2019. Kysy lisää puheenjohtajalta, myös vapaista paikoista.

AKOL:n ry vuosikokous Tampereella 13-14.4.2019. Yhdistyksemme tavoitteena on ollut saada kokoukseen mahdollisimman monta osallistujaa.  Tervetuloa mukaan. Kysy lisää Airilta.

Seuraa yhdistyksemme asioita  www.phao.fi,  OAJ Päijät-Häme alueyhdistyksen www.oajpaijathame.fi ja  www.akol.fi nettisivuja.

VUOSI 2018

PHAO ry:n vuosikokous 14.12.2018

Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 14.12.2018 klo 19.00 alkaen Koiskalan kartanolla, vanhassa meijerissä. Kokouksen jälkeen kokoukseen osallistujille on tarjolla illallinen. Koiskalan kartanolle on järjestetty yhteiskuljetus, joka lähtee torilta, Marolankadun turistipysäkiltä, klo 17.30 ja paluu Koiskalasta lähtee 21.30. Koiskalan kartanolla on avoinna myös tilapuoti. Koiskalan kartanoon voit tutustua osoitteessa www.koiskala.fi
Tutustu illan ohjelmaan tästä ja ilmoitaudu 7.12.2018 mennessä osoitteessa bit.ly/phaokoiskala2018
Tervetuloa mukaan!
***
Lakikoulutus uhka-ja vaaratilanteista 1.11.2018  Fellmanniassa, Kirkkokatu 27, Lahti
OAJ Päijät-Häme järjestää lakikoulutusta uhka- ja vaaratilanteissa toimimiseen: Kuinka toimia uhkaavan tai väkivaltaisen lapsen/oppilaan/opiskelijan kohtaamisessa? Missä tilanteessa saan pitää lasta/ oppilasta kiinni tai estää hänen poistumisen?
***

MAAILMAN OPETTAJIEN PÄIVÄ 5.10.2018

Tervetuloa juhlistamaan maailman opettajien päivää 5.10.2018 Seurahuoneelle Piazzaan klo 19.00 alkaen. Katso tarkempi ohjelma tästä. 

***

AktiiviOPET-seminaari 2018

Aikuisopettajien liitto AKOL ry järjestää järjestö-, koulutus- ja hyvinvointiseminaarin Tampereella 5.-7.10.2018, Holiday Club Tampereen Kylpylässä. Phao ry voi lähettää yhdistyksen kustantamana tapahtumaan 2-3 jäsentä. Tästä linkistä löytyy tapahtuman tarkempi ohjelma. Mikäli kiinnostuit tapahtumasta, ota yhteyttä mahdollisimman pian Airi Aikioon. 

***

PHAO ry:n vuosikokous 14.12.2018

Laitahan jo kalenteeriisi, että Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 14.12.2018 klo 19.00 alkaen Koiskalan kartanolla. Lisätietoja tapahtumasta sekä kokouksen asialista ja virallinen kutsu päivittyvät sivuille myöhemmin. 

***

KUTSU PHAO ry:n kevätkokoukseen

Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 18.5.2018 klo 18.00 alkaen ravintola Casselissa. Tervetuloa mukaan ja vaikuttamaan! Kutsu ja esityslista löytyvät tästä. Tapahtumaan on sähköinen ja sitova ilmoittautuminen 3.5. mennessä osoitteessa http://bit.ly/phaory

* * *

21.-22.4.2018 AKOL ry:n vuosikokous ja 50-vuotisjuhlat


Päijät-Hämeen aikuisopettajat ry isännöi Lahden seurahuoneella valtakunnallisen aikuisopettajien liiton vuosikokousta ja 50-vuotisjuhlallisuuksia. Hallituksemme  on valmistellut tätä tapahtumaa vuoden ajan ja on nimennyt omat vuosikokousedustajat AKOL:n sääntöjen mukaisesti.

Viikonlopun ohjelmassa vuosikokous lauantaina ja sunnuntaina sekä aikuiskoulutuksen tulevaisuutta käsittelevä seminaari lauantaina. Seuraa tapahtumaa AKOL ry:n verkkosivuilta ja Facebookista!


* * *

OAJ Päijät-Häme järjestää 19.4.2018 mielenkiintoisen hyvinvointiasi tukevan koulutuksen, jossa luennoitsija on ihana Sami Jauhojärvi!  Iltaan sisältyy myös ruokailu. Tapahtuma järjestetään Ravintola Voitossa alkaen klo 18.00. Katso kutsu tästä.

***

OAJ:n järjestämä eläketietoilta 10.4.2018 Scandik Lahdessa kello 17.00. Katso kutsu tästä. 

***

PUOLUSTA OMAA ETUASI! Äänestä hyvä tyyppi OAJ:n valtuustoon. Äänestä sähköisesti http://www.oaj.fi/Valtuustovaalit 14.-27.3.2018

***

PUOLUSTA OMAA ETUASI! Äänestä hyvä tyyppi OAJ:n valtuustoon. Tule PHAO:n järjestämään vaali-iltaan Kulinaaritaloon 14.3. klo 15.00-17.00. Tarjolla äänestysintoa ja pientä (kuohuvaakin) herkkua!

***

Pohdituttaako aktiivimalli? Lue OAJ:n artikkeli aiheesta: 

Aktiivimalli kuumottaa opettajia – 10 vastausta kysymyksiin


Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 15.12. ja yhdistykselle on valittu uusi hallitus. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Airi Aikio. Hallitukseen valittiin Airin lisäksi edellisestä hallituksesta tutut Virpi Kellokoski, Mari Keituri, Mari Lampinen, Merja Kittelä, Tarja Härkönen, Kimmo Salakka sekä uutena jäsenenä Ritva Kareketo. Varajäseninä jatkavat Tuula Brocke, Tuija Niemeläinen, Ville Lehtinen ja uutena varajäsenenä Maija-Leena Pusa. 

Uusi hallitus toivottaa kaikille jäsenille oikein hyvää ja rentouttavaa joulua sekä onnea vuodelle 2018!


VUOSI 2017

PHAON SYYSKOKOUS 15.12.

Yhdistyksemme sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina 15.12.2017  klo 18.00-19.00 Cafe Apulandiassa Hennalassa. Ennen kokousta on tutustuminen Apulanta-museoon ja kokouksen jälkeen ruokailemme. Tässä kutsu tilaisuuteen ilmoittautumisohjeineen sekä kokouksen esityslista.

Syksyn 2017 tapahtumia:

Koulutuksia tarjolla! Kaikki koulutukset ovat 14.11.2017, klo 17-19.30. 

Ammatilliset opettajat: Ammatillinen reformi ja arki

AMK-opettajat: Sivistan työehtosopimukseen siirtyminen

YSI- yleissivistävät (opettajat peruskoulu, lukio): OPEN OPAS- KOULUTUS

Järjestörakenteen muutos -keskustelutilaisuus 7.9. Kulinaaritalossa. Lue lisää

AktiiviOpet-tapahtuma: Aikuisopettajien liitto AKOL ry järjestää järjestö-, koulutus- ja hyvinvointiseminaarin Rovaniemellä 6.-8.10.2017. Lue lisää

OAJ Päijät-Hämeen alueyhdistyksen 10-vuotisjuhla 6.10. Malski-areenalla. Lue KUTSU tästä.

SYYSKAUDEN TIEDOTE

_______________________________________________________________

Syksy on vielä kaukana, mutta tapahtumia kannattaa laitella kalenteriin. Katso tästä syksyn tapahtumien ennakkotietoja.

Koulut päättyvät, oletko valmis lomille?!

Ammatillisten etkot pidetään perjantaina 2.6. klo 16-18 OAJ:n toimistolla Vuorikadulla. Ilmoittautuminen 29.5. mennessä airi.aikio(a)salpaus.fi. Lisätietoja tästä.

Kaikille opettajille tarkoitettu School´s Out on lauantaina 3.6. alkaen klo 21.30 sporttiravintola Seipäässä Vapaudenkadulla. Lisätietoja tästä.
School’s Out ilmoittauminen viimeistään 24.5. merja.kittela(a)wellamo-opisto.fi. Tilaisuuteen tarvitaan erillinen ranneke.

PHAO ry:n sääntömääräinen kevätkokous 12.5. hotelli Scandicissa alkaen 18.00. 

Katso tarkennettu ohjelma tästä ja tästä toimintakertomus vuodelta 2016

Tiedote 2/2017

akol.JPG

 

TERVETULOA VAALI-ILTAAN! Teemana väkivalta päiväkodeissa ja oppilaitoksissa.

maanantaina 27.3. 2017 klo 17:30-20:30
Ravintola Kulinaari, Svinhufvudinkatu 6 E, Lahti

Lisäinfoa tästä.

Koulutus: PUHE-JUDO 3, ORGANISAATION SISÄISET HAASTAVAT VUOROVAIKUTUSTILANTEET 

Puhe-judo™ koulutuksen avulla osallistuja voi parantaa oman viestintänsä onnistumista vaikeissa tai haastavissa tilanteissa. Koulutus järjestetään to 16.3.2017 klo 17.30–19.30. Katso lisätietoja tästä

Edunvalvontakoulutus 11.-12.2.

Aikuisopettajien liitto AKOL järjestää oman ammatillista aikuiskoulutusta ja vapaata sivistystyötä koskevan edunvalvontakoulutuksen Pasilassa pe-la 10.-11.2.2017. Katso tarkempi ohjelma tästä. Mikäli kiinnostuit ilmoittaudu Merja Kittelälle sähköpostilla.

Hyvää alkanutta vuotta phaolaiset!

Vielä viimeinen katsaus menneeseen vuoteen viime vuoden viimeisen tiedotteen muodossa. Tiedote on kuitenkin täynnä asiaa vuodelle 2017. Tärkeitä päivämääriä moneen lähtöön. Katso tiedote tästä

Vuosi 2016

Joulukuu

Vuosikokous 2016 on pidetty. Lisätietoja kokouksesta sekä toimintasuunnitelmat löytyvät kohdasta Uutiset (oikealta).

PHAO toivottaa kaikille nykyisille ja tuleville jäsenilleen hyvää ja rentouttavaa joulua sekä poikkeuksellisen upeaa vuotta 2017!

christmas-baubles-1806968_960_720.png

SYYSKOKOUS MUKKULAN KARTANOSSA, piharakennus KAVALJEERISSA pe 16.12.2016 klo 17.00

Tule tutustumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista paikallisesta ja valtakunnallisesta näkökulmasta. Voit myös vaikuttaa oman yhdistyksemme toimintasuunnitelmaan seuraavalle vuodelle.

KOKOUKSEN ESITYSLISTA löytyy tästä.

Lämpimästi tervetuloa!

Marraskuu

Marraskuun jäsentiedote:

Sieppaa2.PNG

Lokakuu

Joku roti on hommissa oltava - tervetuloa Joku Roti! -koulutukseen 17.11. klo 17.00! Lisätietoa tästä

Elokuu

PHAO toivottaa kaikille oikein mukavaa syksyä ja iloa arkeen!

Syksy alkaa hyvinvoinnin merkeissä: Energia- ja hyvinvointipäivät sekä haastekampanjalla Isosti yhdessä! Kukaan ei ole nolla, josta lisätietoa TÄSTÄ.

Toukokuu

Toukokuun 12. järjestettiin Phaon kevätkokous Lahden Seurahuoneella. Kokouksen ohjelman näet tästä: KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN.Kokouksen pöytäkirja on luettavissa täältä myöhemmin.

Huhtikuu

Huhtikuussa järjestetään useita OAJ:n koulutustilaisuuksia. OAJ Päijät-Häme järjestää jäsenilleen Eläketietotilaisuuden eläkettä suunnitteleville sekä Puhe-judoa koskevan koulutuksen. 19.4. tarjolla on ammatillisten opettajien yhteinen ilta (KUTSU AMMATILLISTEN OPETTAJIEN ILTAAN 19.4.2016)

Maaliskuu

Sieppaa3.PNG

Helmikuu

Helmikuussa ajankohtaisena keskustelun aiheena olivat hallituksen suunnittelemat pakkolait. OAJ:n Päijät-Hämeen alueyhdistys järjesti siksi jäsenilleen jäsentilaisuuden teemalla "Mistä neuvottelutilanteessa ja pakkolakipaketissa on nyt kysymys".

Sieppaa2.PNG

Tammikuu

Syyskokouksessa 2015 valittu hallitus kokoontui järjestäytymiskokouksen merkeissä 26.1. Vuoden 2016 hallitukseen kuuluvat Merja Kittelä (puheenjohtaja), Virpi Kellokoski (sihteeri), Kimmo Salakka (talousasiat), Mari Keituri (tapahtumavastaava), Mari Lampinen (internetsivut), Airi Aikio, Tarja Härkönen, Marja-Liisa Jokitalo sekä varajäseninä
Marja Jäppinen, Ville Lehtinen, Tuija Niemeläinen, Tuija Vähävuori ja Tuula Brocke.

AKOL.JPG


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, kutsu, koulutus, tiedotus

Väistyvän puheenjohtajan tervehdys jäsenille

Keskiviikko 16.2.2022 - Mari Keituri


Joulukuun 2021 syyskokouksessa yhdistyksellemme valittiin uusi hallitus ja puheenjohtaja.  Puheenjohtajaksi valittiin Ritva Kareketo. Ritva on pitkän linjan aikuisopettaja koulutuskeskus Salpauksesta sekä aktiivijäsen Päijät-Hämeen aikuisopettajissa. Onnittelut Ritva vastuun kantamisesta jäsentemme hyväksi.

Väistyvänä puheenjohtajana tervehdin vielä teitä jäsenet. Aloitin Päijät-Hämeen aikuisopettajien aktiivijäsenenä vuonna 2005, kun järjestimme AKOL ry:n vuosikokouksen Sibeliustalossa ja sain olla puheenjohtajistossa salin edessä toisena sihteerinä. Odotin toista lastani, joka on nyt opiskelijana Salpauksessa. Aika rientää siis. Vuosia hallituksessa toimin tapahtumavastaavana hoitaen puheenjohtajan kanssa syys- ja kevätkokouksien järjestelyt sekä muut tapahtumat. Työtä tein aikuisopettajana vapaan sivistystyön eteen eri kansalaisopistoissa. Välillä opiskelin lisää ja olin enemmän lasten kanssa kotona ja sitten taas pitkiä iltoja ja viikonloppuja ympäri Hämettä. Isoin urakka tuli eteen, kun saimme järjestettäväksi AKOL ry:n 40- vuotisjuhlat ja vuosikokouksen Lahdessa. Kokous, seminaari ja juhlat onnistuivat hienosti. Kaksi vuotta sitten minut valittiin puheenjohtajaksi. Oli hyvät suunnitelmat, millaiseksi haluan toimintaa kehittää. Korona-aika ei ollut kuitenkaan helppo olla puheenjohtajana, kun ei saanut kokoontua, eikä keksitty mitään yhteistä. Jäsenten aktiivisuus on ollut laskussa koko ajan, eikä viimeisempään kyselyyn osallistunut kuin 6/63 jäsentä. Sitten minua pyydettiin perusopetukseen töihin.

Vakituista työtä ei ole 22 vuodessa löytynyt, joten päätin siirtyä perusopetukseen. Työ on todella vaativaa, raskasta ja uuvuttavaa, mutta myös todella merkityksellistä erityislasten parissa. Päätin siis luopua aikuisopettajien puheenjohtajuudesta, koska en itse työskentele aikuisten parissa. Olen saanut ympäri Suomea valtavan joukon ystäviä, kun olen ollut AKOL ry:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien hallituksessa. Yhdistystyö on antanut itselle valtavasti tietoa, yhteisöllisyyttä, apua ja riemukkaita hetkiä. Näitä muistoja aion vaalia. Kiitos kaikille yhteistyöstä ja hyvää jatkoa aikuisopettajuuden parissa teille opettajat.

Terveisin Mari Keituri

 

Kommentoi kirjoitusta.