Väistyvän puheenjohtajan tervehdys jäsenille

Keskiviikko 16.2.2022 - Mari KeituriJoulukuun 2021 syyskokouksessa yhdistyksellemme valittiin uusi hallitus ja puheenjohtaja.  Puheenjohtajaksi valittiin Ritva Kareketo. Ritva on pitkän linjan aikuisopettaja koulutuskeskus Salpauksesta sekä aktiivijäsen Päijät-Hämeen aikuisopettajissa. Onnittelut Ritva vastuun kantamisesta jäsentemme hyväksi.

Väistyvänä puheenjohtajana tervehdin vielä teitä jäsenet. Aloitin Päijät-Hämeen aikuisopettajien aktiivijäsenenä vuonna 2005, kun järjestimme AKOL ry:n vuosikokouksen Sibeliustalossa ja sain olla puheenjohtajistossa salin edessä toisena sihteerinä. Odotin toista lastani, joka on nyt opiskelijana Salpauksessa. Aika rientää siis. Vuosia hallituksessa toimin tapahtumavastaavana hoitaen puheenjohtajan kanssa syys- ja kevätkokouksien järjestelyt sekä muut tapahtumat. Työtä tein aikuisopettajana vapaan sivistystyön eteen eri kansalaisopistoissa. Välillä opiskelin lisää ja olin enemmän lasten kanssa kotona ja sitten taas pitkiä iltoja ja viikonloppuja ympäri Hämettä. Isoin urakka tuli eteen, kun saimme järjestettäväksi AKOL ry:n 40- vuotisjuhlat ja vuosikokouksen Lahdessa. Kokous, seminaari ja juhlat onnistuivat hienosti. Kaksi vuotta sitten minut valittiin puheenjohtajaksi. Oli hyvät suunnitelmat, millaiseksi haluan toimintaa kehittää. Korona-aika ei ollut kuitenkaan helppo olla puheenjohtajana, kun ei saanut kokoontua, eikä keksitty mitään yhteistä. Jäsenten aktiivisuus on ollut laskussa koko ajan, eikä viimeisempään kyselyyn osallistunut kuin 6/63 jäsentä. Sitten minua pyydettiin perusopetukseen töihin.

Vakituista työtä ei ole 22 vuodessa löytynyt, joten päätin siirtyä perusopetukseen. Työ on todella vaativaa, raskasta ja uuvuttavaa, mutta myös todella merkityksellistä erityislasten parissa. Päätin siis luopua aikuisopettajien puheenjohtajuudesta, koska en itse työskentele aikuisten parissa. Olen saanut ympäri Suomea valtavan joukon ystäviä, kun olen ollut AKOL ry:n ja OAJ:n ammatillisten opettajien hallituksessa. Yhdistystyö on antanut itselle valtavasti tietoa, yhteisöllisyyttä, apua ja riemukkaita hetkiä. Näitä muistoja aion vaalia. Kiitos kaikille yhteistyöstä ja hyvää jatkoa aikuisopettajuuden parissa teille opettajat.

Terveisin Mari Keituri

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini